Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Blog

2024.05 HAVI HÍRLEVÉL - SAMPRAT-MED INTEGRATÍV KÖZPONT

Május a virágba borulás ideje. Májusban nyíló virágok a liliomfélék, a patakpartokat díszítő nefelejcs, a szívvirágok, a pünkösdi rózsa vagy bazsarózsa, a nőszirmok. A százszorszép és a fehér virágú madárhúr is ilyenkor bontja ki szirmait. Ez időben illatozik az orgona is, bár ebben az évben minden hamarabb érkezett. Az aranyeső és az orchidea félék is ilyenkor mutatják meg szépségüket. A népi kalendárium májust pünkösd havának nevezi. Emellett Ikrek havának és az Ígéret havának is jelölik. Itt ünnepeljük az anyák napját, a ballagást, ezen kívül május 23-á n, Flora Istennőt köszöntjük a rózsák fesztiváljával. Május végén, többnyire 29-én kezdődik a „földszentelés” ünnepségsorozata. Május az ókorban Európa - szerte engesztelő és tisztító szertartások böjtös időszaka volt. Rómában tilos volt ekkor új ruhát ölteni. Ekkor takarították ki a templomokat, és mosták le az isten szobrokat.

2024.04 HAVI HÍRLEVÉL - SAMPRAT-MED INTEGRATÍV KÖZPONT

A TAVASZ beköszöntével mindannyian egyre inkább tapasztaljuk a folyamatos változást, megújulást, energiaáramlást saját szervezetünkben és környezetünkben is. Hívogat a természet, sokkal szívesebben sétálunk, aktív részesei leszünk saját életünknek. Előkerülnek a kerékpárok, túracipők, hátizsákok és meg akarjuk hódítani a világot! Érezzük a változás szükségességét és emiatt sokan tisztító - és léböjt kúrába fognak, vagy akár intenzív fogyókúrára adják fejüket. Igen ám, de mindenhol ott van az, hogy "kúra", ami azt jelenti, hogy egy ideig tart aztán vége. Figyelembe kell vennünk azt is, hogy a szervezetünk még a téli hideg, Váta időszak hatása alatt van, meg kell várnunk a tartósan melegebb időszakot, hogy fiziológiánk eredményesen reagáljon a változásokra. Figyelmünket most is helyezzük hormonális rendszerünk egyensúlyának fenntartására, annak érdekében, hogy ne adjunk alapot az autoimmun gyulladások fellángolásának.

2024.03 havi Hírlevél - Samprat-Med Integratív Központ

Alig várjuk, hogy süssön a nap, melegítsen, simogasson bennünket!

A VÁLTOZÁS körülöttünk is észlelhető, lassan ébred a természet, kibújnak a tavaszi virágok, sok sok örömet szerezve ezzel sokunknak. Bátrabban vágunk bele hosszabb túrákba, gyönyörködünk a megjelenő finom színekben és érezzük, hogy a télen ránk rakódó terhektől, nehézségektől, túlsúlytól szeretne szervezetünk és elménk is megszabadulni.

MÁRCIUS ÜZENETE AZ AYURVÉDA SZERINT: “Ébredő természet”

2024.02 havi Hírlevél - Samprat-Med Integratív Központ

Célunk testi-lelki-szellemi egyensúlyunk fenntartása, egészségünk megőrzése, az egyensúlytalanságok kialakulásának megelőzése, hogy jó életminőségben, boldogan tudjuk élni minden napunkat.

A nyugati orvoslás talaján, a Hagyományos Kínai Orvoslás és az Ájurvédikus orvoslás figyelembevételével egyéni feladatokat állítunk össze a diéta, a napi rutin, a végzett mozgásformák, relaxációs gyakorlatok területén.

Mindezek segítségével egy folyamatos fejlődésen mehetsz át, megtanulhatod kezelni tested, lelked jelzéseit, ezáltal egy tudatos életmód részeseként irányíthatod életed. Több, mint 25 éves autentikus tapasztalattal várunk szeretettel!"

Az oldal tetejére