Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

DIABO

Ár:
6.189 Ft (4.873 Ft + ÁFA)
Átlagos értékelés: Nem értékelt
Elérhetőség: Raktáron
Szállítási díj: 1.524 Ft
Menny.:db

Leírás és Paraméterek

DIABO

növényi extraktum

étrend-kiegészítő

125 ml

Napi hatóanyag tartalom (2 x 2,5 ml)

 • Inulin  (prebiotikum)(200 mg),
 • lepkeszeg-mag extraktum 40% 4-OH-izoleucin tartalommal (140 mg),
 • fahéj  szuperkrtitikus extraktum (92 mg)
 • szegfűszeg szuperkrtitikus extraktum (11 mg)
 • gymnema sylvestre extraktum extraktum 25% gimneminsav tartalommal (10 mg),
 • fehér eperfa levél extraktum (10 mg),
 • olajfa levél olaj (8 mg),
 • Máriatövismag olaj (8 mg),
 • folsav (NRV* 30%) (60µg).

*NRV = Napi beviteli referencia érték felnőttek számára

Termékünk a gyógynövények kivonatát és nem annak szárított őrleményét tartalmazza. Egy napi adag kivonat megfelel 4285 mg száraz növényi őrleménynek.

A kivonat vagy extraktum a szárított növényi őrleménnyel szemben speciális technológiával készül, aminek köszönhetően töményebb formában, ezért jóval nagyobb mennyiségben tartalmazza az adott növény aktív hatóanyagait. Egy ilyen növényi kivonat vagy extraktum akár százszor is erősebb lehet a növényi pornál.

Természetes – Mert kizárólag természetes anyagokból készül.

Tiszta – Mert nem tartalmaz tartósítósítószert, és mesterséges adalék anyagokat.

Ható-anyagok – Mert a hatóanyagokat és összetevőket olyan formában és arányban tartalmazza, ahogyan a természetes élelmiszereinkben is megtalálhatóak azért, hogy azok a legmagasabb arányban hasznosuljanak a szervezetünkben.

8 gyógynövény kivonatának egyedülálló kombinációja

Inulin

Az inulin a cikória gyökeréből kivont vízben oldódó nagyméretű rost. Miközben az ember számára emészthetetlen marad, kalóriatakarékosság szempontjából kiemelkedő jelentőségű.
Az inulin legnagyobb haszna prebiotikus tulajdonságában rejlik - szelektív módon tápanyagul szolgál a hasznos bélbaktériumoknak, ezzel járulva hozzá az egészséges bélflóra fenntartásához.

Mire betöltjük az 50 éves kort, beleinkben mintegy 5 kg mérgező hulladékanyag halmozódik fel. Ezek a toxinok a bélflóra káros átalakítása révén a rossz emésztést (rothadásos), székrekedést, az immunrendszer működésképtelenségét okozhatják. Az inulin szedésével a rossz irányba változott bélflóra helyreállítható és ezek a káros hatások is elkerülhetők.

Lepkeszeg mag – Görögszéna

A görögszéna használatának története egészen az ókorig nyúlik vissza. Élettani hatásait igazolja aza a tény, hogy magjának feldolgozásával számos szabadalmaztatott gyógyszer is készül. Különböző gyógyhatásait a benne található aktív vegyületeknek, mint például az antioxidáns hatású flavonoidoknak, a szaponinoknak, illetve a trigonellinnek is köszönheti. Számtalan makro- és mikroelemet tartalmaz. A vitaminok közül kiemelkedik az A-, B-, C- és D-vitamin, emellett említésre méltó szerves vas-, szelén- és szilíciumtartalma. A legnagyobb jelentőségű vizsgálatok a görögszéna maghoz kapcsolódóan az emberi anyagcsere-folyamatokra (például a cukorbetegségre) gyakorolt hatást vizsgálták.

Fahéj

 • A fahéjat évezredek óta használják a hagyományos indiai orvoslásban. Vízoldékony hatóanyagai (A-típusú polifenolok) képesek az inzulin hatását utánozni, és együttműködnek a hasnyálmirigy vércukor csökkentő tulajdonságú hormonjaival.
 • Egy 2003-as vizsgálatban II-es típusú cukorbetegek esetén a fahéj használata 29% csökkenést eredményezett a vércukorszintben, 30% csökkenést a triglicerid és 26% csökkenést a koleszterinszintben.

Szegfűszeg

A szegfűszeg legfontosabb hatóanyaga az eugenol. Az eugenol antibakteriális hatású, valamint az egyik leghatékonyabb természetes gyulladáscsökkentő. Ezen kívül növényi immunanyagokat, flavonoidokat is tartalmaz, amelyeket a növények termelnek védekezésül a kórokozókkal, a káros külső hatásokkal, sugárzással szemben. Ezek az anyagok hasznosak az emberi szervezet számára is, mert ugyanolyan védelmi szerepet töltenek be. Biztonságosan és hatékonyan támogatják a szervezet káros szabadgyökök elleni védekezését, emellett fokozzák az elfogyasztott vagy a szervezet által termelt antioxidáns vitaminok és enzimek működését. A szegfűszeg értékes hatóanyagai közé tartozik még a galluszsav, a metil-aminketon, a kariofillen és az oleanolsav.

Gymnema sylvestre

 • A gymnema sylvestre növényben található vegyület a gimneminsav, amely a zsírok és szénhidrátok felszívódását képes jelentősen csökkenteni.
 • Csökkenti a szénhidrát utáni vágyat és a cukrok iránti éhségérzetet, úgy is hívják, hogy a "cukorgyilkos" gyógynövény.

Fehér eperfa levél

Az eperfalevelet, illetve annak kivonatát a kínai orvoslás már régóta alkalmazza a vércukorszint szabályozására. Az eperfalevélben sok olyan természetes, vegyület is fellehető, amelyek hatékonyan csökkentik a vércukorszintjét, így a 2-es típusú cukorbetegség tüneteinek enyhítésében is segítséget nyújthat. Ilyen vegyületek például az iminocukorfélék, amelyek meggátolják, hogy a szervezet az összetett cukrokat egyszerű cukrokká alakítsa, így a vércukorszint sem fog számottevően megemelkedni.

Az eperfa levelében számos más fontos tápanyag is megtalálható, például a polifenolok, a triterpének, a vitaminok, az ásványi anyagok és a flavonoidok, amelyek antioxidáns hatással bírnak

Olajfa levél

A földközi-tengeri népek évezredeken óta alakalmazzák különböző betegségek kezelésére az olajfalevél-kivonatát. Mind az ókori görögöknél és rómaiaknál, a gyógyítók orvosságai között volt az olajfa levele. Sikeresen használták az emésztőrendszer különböző problémáira.  Az olajfalevél egészségünkre gyakorolt jótékony hatása jóval erősebb az olivaolajénál. Ez az egyik összetevő – az oleuropein – rendkívül magas koncentrációjának köszönhető, amely egy nagyon erős antioxidáns. Az olajfalevél oleuropein tartlama az olívaolajhoz képest 3000-szer nagyobb.

Tudományos referenciák és klinikai vizsgálatok 

 • Kassaian N, Azadbakht L, Forghani B, Amini M. (2009): Effect of fenugreek seeds on blood glucose and lipid profiles in type 2 diabetic patients. Int J Vitam Nutr Res. 2009 Jan;79(1):34-9. doi: 10.1024/0300-9831.79.1.34.
 • ·Abdel-Barry JAAbdel-Hassan IAJawad AMal-Hakiem MH. Hypoglycaemic effect of aqueous extract of the leaves of Trigonella foenum-graecum in healthy volunteers. East Mediterr Health J. 2000 Jan;6(1):83-8.
 • https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/11370345
 • Kochhar A1Nagi MJ Med Food. 2005 Winter;8(4):545-9. Effect of supplementation of traditional medicinal plants on blood glucose in non-insulin-dependent diabetics: a pilot study. J Med Food. 2005 Winter;8(4):545-9.
 • https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/16379570
 • Shanmugasundaram ER, Rajeswari G, Baskaran K, et al. Use of Gymnema sylvestre leaf extract in the control of blood glucose in insulin-dependent diabetes mellitus. J Ethnopharmacol. 1990 Oct;30(3):281-94.
 • Anderson RA, Broadhurst CL, Polansky MM et al. Isolation and characterization of polyphenol type-A polymers from cinnamon with insulin-like biological activity. J Agric Food Chem. 2004 Jan 14;52(1):65-70.
 • Imparl-Radosevich J, Deas S, Polansky MM, et al. Regulation of PTP-1 and insulin receptor kinase by fractions from cinnamon: implications for cinnamon regulation of insulin signalling. Horm Res. 1998 Sep;50(3):177-82.
 • Khan A, Safdar M, Ali Khan MM, Khattak KN, Anderson RA. Cinnamon improves glucose and lipids of people with type 2 diabetes. Diabetes Care. 2003 Dec.; 26(12):3215-8.
 • Mark LownRichard FullerHelen LightowlerAnn FraserAndrew GallagherBeth StuartChristopher Byrne, and George Lewith. Mulberry-extract improves glucose tolerance and decreases insulin concentrations in normoglycaemic adults: Results of a randomised double-blind placebo-controlled study. PLoS One. 2017; 12(2): e0172239. Published online 2017 Feb 22. doi: 10.1371/journal.pone.0172239
 • Riche DMRiche KDEast HEBarrett EKMay WL. Impact of mulberry leaf extract on type 2 diabetes (Mul-DM): A randomized, placebo-controlled pilot study. Complement Ther Med. 2017 Jun; 32:105-108. doi: 10.1016/j.ctim.2017.04.006. Epub 2017 Apr 27.
 • Martin de Bock, José G. B. Derraik, Christine M. Brennan, Janene B. Biggs, Philip E. Morgan, Steven C. Hodgkinson, Paul L. Hofman, Wayne S. Cutfield. Olive (Olea europaea L.) Leaf Polyphenols Improve Insulin Sensitivity in Middle-Aged Overweight Men: A Randomized, Placebo-Controlled, Crossover Trial. Published: March 13, 2013 https://doi.org/10.1371/journal.pone.0057622.

A Herba-D termékcsalád egészségmegőrzést támogató étrend-kiegészítői nem gyógyszerek, hanem olyan a hagyományos étrend kiegészítésére szolgáló élelmiszerek, amelyek koncentráltan tartalmazzák a tápanyagokat és egyéb táplálkozási vagy élettani hatással rendelkező anyagokat, egyenként vagy kombináltan. A 37/2004 (IV. 26.) EU-s rendeletben foglaltak szerint az étrend-kiegészítők nem alkalmasak betegségek és a szervezet működési zavarainak gyógyítására, kezelésére, megelőzésére. Fogyasztásuk nem helyettesíti a megfelelő szakorvosi diagnózist és a gyógyszeres kezelést. A Deko-Impex Kft, minta a Herba-D termékcsalád tulajdonosa valamennyi kommunikációs felületén tiszteletben tartja a fenti rendeletben foglaltakat, valamint a Gazdasági Versenyhivatal előírásait. Termékeink hatóanyagairól megosztott írásaink a legújabb, szakirodalmi források áttanulmányozása nyomán születnek, kizárólag olvasóink általános, magas szintű ismeretterjesztését kívánják szolgálni az összetevőkkel kapcsolatban. Az információk nem értelmezhetők orvosi tanácsként személyes problémákra, és nem kívánnak javaslatok lenni konkrét tünetek kezelésére. Ezek a szövegek nem eladásösztönző célból készülnek és nem ösztönöznek a termékeink megvásárlására és nem értelmezhetőek orvosi tanácsként, nem kívánnak javaslatok lenni konkrét tünetek kezelésére. Ha vásárlóink ismételt vásárlásaikkal megtisztelnek bennünket, az csakis azért történjék, mert a Herba-D termékek jótékony hatásait maguk tapasztalták. Ezért teszünk meg mindent nap mint nap.

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!