Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
10.175 Ft
8.727 Ft (6.872 Ft + ÁFA)
Kedvezmény: 14%
Menny.:db

A csomag tartalma: 1 db Bhringraj, 60 kapszula és 1 db Natur Tanya® STRESS CONTROL-R

Bhringraj, 60 kapszula

A Bhringraj, más néven Eclipta prostrata vagy közismert nevén Hamis százszorszép, hosszú évszázadok óta az ayurvédikus gyógyászat elismert gyógynövénye, különösen a haj és a bőr egészségére gyakorolt pozitív hatásai miatt. Ez a növény, mely Indiából származik, tiszta és megbízható forrásból érkezik.

Natur tanya® stress control-r

Rózsagyökér, baktövis gyökér (kínai csüdfű), panax ginseng, maca gyökér, ashwagandha, b5-, b6 vitamin és duomagnézium mátrix (magnézium-citrátból és magnézium-oxidból). Támogatja a stressztűrő képességet, segíti a stresszhez való alkalmazkodást1

 • Az idegrendszer normál működéséhez2, a normál
 • Pszichológiai funkció fenntartásához3
 • Hozzájárul a normál mentális teljesítményhez4, a fáradtság és a kifáradás csökkentéséhez5
 • 8 komplex összetevő, növényi kapszulahéjban
 • Természetes növényi kivonatokkal
 • Duomagnézium mátrix - 2 féle magnéziummal dúsítva
 • Hozzáadott b-vitaminokkal
 • Maximális mennyiségű, 8 mg ginzenozid tartalommal
 • Független, akkreditált laboratóriumban is bevizsgált étrend-kiegészítő
 • Vegán, laktózmentes és gluténmentes
 • 1 hónapra elegendő mennyiség
Elérhetőség: Raktáron

Elme frissesége csomag (Bhringraj, 60 kapszula + Natur Tanya® STRESS CONTROL-R)

10.175 Ft
8.727 Ft (6.872 Ft + ÁFA)
Kedvezmény: 14%
Menny.:db
Kívánságlistára teszem

Leírás és Paraméterek

Bhringraj, 60 kapszula

A Bhringraj, más néven Eclipta prostrata vagy közismert nevén Hamis százszorszép, hosszú évszázadok óta az ayurvédikus gyógyászat elismert gyógynövénye, különösen a haj és a bőr egészségére gyakorolt pozitív hatásai miatt. Ez a növény, mely Indiából származik, tiszta és megbízható forrásból érkezik.

Összetevők: Eclipta prostrata, 500 mg / kapszula

Adagolás: naponta 2 x 1 

Minőségét megőrzi: a termékdoboz oldalán találhatóak szerint

Ne lépje túl a megadott napi ajánlott adagot.

Fontos: Az étrend-kiegészítők nem helyettesíthetik a kiegyensúlyozott, változatos étrendet és az egészséges életmódot.

A terméket kisgyermekektől elzárva tárolja.

Közismert nevén: hamis százszorszép.

A Bhringraj (Eclipta Prostrata vagy Eclipta Alba) egy híres gyógynövény, amely jótékony hatásairól ismert „Rasayana”, egyensúlyozza a pitta dósát, csökkenti a szervezetben megrekedt "ama" mennyiségét májra gyakorolt kedvező hatásain keresztül. Az indiai ajurvédában a hajnövekedésben, a bőr szépségének megőrzésében közismert. 

További részletekért forduljon ajurvéda orvoshoz.

Felbontás után száraz, hűvös helyen tartandó!

Natur tanya® Stress control-R

8 KOMPLEX ÖSSZETEVŐ 

TERMÉKÜNK 8 KOMPLEX ÖSSZETEVŐT KONCENTRÁL, KÖZTÜK STANDARDIZÁLT NÖVÉNYI KIVONATOKAT:

 • Rhodiola rosea vagy másnéven rózsagyökér kivonatot (adagonként 4 mg szalidrozid)

 • Baktövis kivonatot (adagonként 20 mg poliszacharid)

 • Panax ginseng kivonatot (adagonként magas hatóanyagtartalmú 8 mg ginzenozid!)

 • az ayurvédában évezredek óta ismert Ashwagandha kivonatot (adagonként 1 mg withanolid)

 • amelyet B-vitaminokkal és kétféle magnéziummal dúsítottunk

4A B5-vitamin (pantoténsav) hozzájárul a normál mentális teljesítményhez. A pantoténsav szerepet játszik az összes sejt anyagcseréjében és működésében (beleértve az agy-, és idegsejteket is), valamint nagy mennyiségben megtalálható az agyban. 5A magnézium, a B6-vitamin hozzájárul a fáradtság és a kifáradás csökkentéséhez, az 2idegrendszer normál működéséhez, 3a normál pszichológiai funkció fenntartásához. 

A panax ginseng kivonat támogatja a vitalitást, segít fenntartani a mentális teljesítményt, gyengeség, kimerültség, fáradtság és koncentrációvesztés esetén1A természetes eredetű adaptogén Rhodiola rosea (rózsagyökér) támogatja a stressztűrő képességet, segíti a stresszhez való alkalmazkodást

MIT NEVEZÜNK STRESSZNEK, ÉS MILYEN FAJTÁI VANNAK?

Selye János, a stresszelmélet megalkotója szerint, a stressz a szervezet nem-specifikus válasza bármilyen igénybevételre (1976), a stresszt kiváltó okokat stresszoroknak nevezte el. Nem minden stresszreakció egyforma. Megkülönböztetett kellemetlen, negatív stresszt és kellemes, pozitív stresszt- így vezette be a „DISTRESS” (distressz, szorongás vagy vészjelzés) és „EUSTRESS” (az eufória, jókedv alapján) elnevezéseket. Nevéhez fűződik az alábbi jól elhíresült mondat is: „Nem az a stressz, ami történik veled, hanem az, ahogyan reagálsz rá”.

Mit nevezünk stressznek, és milyen fajtái vannak?

A Selye-féle általános adaptációs szindróma 3 fázisa

1. szakasz: Alarm (riasztó) reakció: A szervezetben a stresszorral való találkozás jellegzetes tünetei jelentkeznek. Kezdetben az ellenállóképesség csökken, és ha a stresszor nagyon veszélyes (súlyos égés, szélsőséges hőmérséklet), bekövetkezhet a halál.

2. szakasz: Ellenállási szakasz: Ha a stresszor folyamatos hatása mellett lehetséges az alkalmazkodás, akkor kifejlődhet a megfelelő ellenállás. Az alarm reakció látszólagos jelei eltűnnek, és az ellenállóképesség a normális szint fölé emelkedik.

3. szakasz: A kimerülés szakasza. Az alkalmazkodási energia kimerülhet, ha a szervezet hosszú ideig ugyanazon stresszor hatása éri, amelyhez már alkalmazkodott. Az alarm reakció jelei újra és ez esetben véglegesen megjelennek és bekövetkezik a halál. 

MIK AZOK AZ ADAPTOGÉNNEK? NÉZZÜK MEG KICSIT TUDOMÁNYOS SZEMMEL! 

Az "adaptogén" kifejezést eredetileg N. V. Lazarev (1947) hozta létre. A fogalom Selye János féle stressz és általános adaptációs szindróma elméletén alapult. Az adaptogének olyan anyagok, amelyek fokozzák a szervezet specifikus ellenállóképességét és a megterhelésekkel szembeni alkalmazkodóképességét. 1A természetes eredetű, adaptogén Rhodiola rosea (rózsagyökér) támogatja a stressztűrő képességet, segíti a stresszhez való alkalmazkodást. 

Az adaptogén, mint fogalom nehezen leírható, az adaptogén anyagok általános farmakodinámiás jellemzőit Brekhman (1968a, 1969b) határozta meg a következők szerint: 

 1. egy adaptogén nem lehet toxikus a fogyasztóra nézve
 2. nem specifikus farmakológiai tulajdonságaiban és hatásiban, széles spektrumban növelve a szervezet ellenállóképességét kedvezőtlen biológiai, kémiai és fizikai tényezőkkel szemben
 3. szabályozó jellegű a hatása, működést normalizáló hatással van a befogadó szervezet különféle szervrendszereire
 4. az adaptogén hatása annyira kifejezett, amennyire mélyen a szervezetben a kóros elváltozások vannak

A stimulánsokkal ellentétben az adaptogénekről úgy gondolják, hogy úgy fokozzák a munkakapacitást, hogy azt nem követi egy csökkenő fázis.

(forrás: EMA, https://www.ema.europa.eu/en/documents/scientific-guideline/reflection-paper-adaptogenic-concept_en.pdf)

Mik azok az adaptogénnek? Nézzük meg kicsit tudományos szemmel!

Ahogy a fenti ábra is jól mutatja, az adaptogének fokozzák stressz alatt a nem-specifikus ellenállás állapotát és csökkentik a stresszorokkal szembeni érzékenységet, ami stresszvédelmet eredményez, és meghosszabbítja az ellenállás fázisát (stimuláló hatás). A kimerülés helyett egy magasabb szintű egyensúlyi állapot (egy homeosztázis), a heterosztázis valósul meg. Minél magasabb ez, annál jobb a stresszhez való adaptáció.

MI OKOZHATJA A STRESSZT?

 • személyes nehézségek (pl. aggódás a jövő miatt, egyedüllét)
 • munkahelyi problémák (pl. konfliktus a kollégákkal)
 • saját közösségen belüli jelentős fenyegetettség (pl. erőszak, betegség)

Fontos szerveket és szabályozási rendszereket érinti a stresszválasz, úgy, mint a glükóz elválasztást, az energiaellátást, a légzést, szív-, és érrendszeri működést, víz egyensúlyt, véralvadást és az immunrendszer működését. A stressz szinte minden szervre befolyással van a központi idegrendszeren keresztül. (Salavecz Gyöngyvér (2011): A munkahelyi stressz és az egészség összefüggései hazai és nemzetközi viszonylatban, Semmelweis Egyetem, Doktori értekezés)

KIKNEK AJÁNLJUK A NATUR TANYA® STRESS CONTROL-R TERMÉKET? 

 • azoknak, akiknek a mindennapjaik során stresszes életvitelük van
 • azoknak, akik természetes módon szeretnék támogatni stressztűrő képességüket1
 • azoknak, akik nyugtalanok, feszültek, ingerültebbek a hétköznapok során
 • azoknak, akik kiegyensúlyozottabbak szeretnének lenni
 • túlterheltség, fáradtság, kimerültség esetén

MIT TEHETÜNK MÉG A MINDENNAPOKBAN A STRESSZ CSÖKKENTÉS ÉRDEKÉBEN?

A WHO illusztrációkkal ellátott magyar nyelven is megjelenő stresszkezelési útmutatója „A Stressz idején tegyük aztami számít” címmel segítséget nyújt megpróbáltatások idején. A könyv öt fejezetből áll, melynek mindegyike egy-egy új ötletet és stresszkezelési technikát mutat be. Ezeket a technikákat könnyen meg lehet tanulni és alkalmazni a stressz csökkentésére, naponta mindössze pár percet vesz igénybe.

(forrás: https://apps.who.int/iris/bitstream/handle/10665/335917/WHO-EURO-2020-361-40096-55426-hun.pdf)

Kiknek ajánljuk a Natur Tanya® STRESS CONTROL-R terméket?

LABORBAN BEVIZSGÁLT TERMÉK! GLUTÉN-, ÉS LAKTÓZMENTES!

Natur Tanya® STRESS CONTROL-R független, akkreditált laborban bevizsgált készítmény, minden esetben MEGFELEL AZ EURÓPAI UNIÓS EGYSÉGES SZABÁLYOZÁSNAK, a határértékek alatt marad, ezért lisztérzékenység (cöliákia) és laktózintolerancia esetén is alkalmazható. 

A gluténmentességre vonatkozó jelenleg érvényben levő határértéknek nemhogy megfelel a termék gluténtartalma, hanem FELE annak, kimutatási határ alatt van. De ha ez nem lenne elég, a laktóztartalom TIZEDE a vonatkozó határértéknek, számszerűsítve ez 0,01 g laktóz/100 g terméket jelent.

Laktóztartalom alkalmazott vizsgálati módszer: B-LAC-GC

Gluténtartalom alkalmazott vizsgálati módszer: B-AGT-ELI

A termék hosszú távú alkalmazása is biztonságos. A termék gyártója a Jó Gyártási Gyakorlat (GMP) irányelveinek megfelelő, illetve ISO 9001:2015 rendszer szerint tanúsított élelmiszerbiztonsági rendszert tart fenn.

Nettó tömeg: 24,3 g (30 db) 

Összetevők: rózsagyökér (Rhodiola rosea L.) kivonat, növényi kapszulahéj (hidroxipropil-metil-cellulóz), magnézium-citrát, baktövis (Astragalus membranaceus L.) gyökér kivonat, magnézium-oxid, panax ginseng (Panax ginseng C.A. Meyer) gyökér kivonat, tömegnövelő szer (mikrokristályos cellulóz), kalcium-D-pantotenát, maca (Lepidium meyenii Walp.) gyökér kivonat 4:1, csomósodást gátló anyagok (szilícium-dioxid, zsírsavak magnéziumsói), piridoxin-hidroklorid, ashwagandha (Withania somnifera L.) gyökér kivonat.                                                                                         

Adagolási javaslat: Napi 1 kapszula, lehetőleg reggel, bő vízzel lenyelve. 

Adagolási időtartam: Minimum 60 nap, maximum 120 nap.                                 

Adagok száma a termékben: 30

Hatóanyagok a napi adagban

1 kapszulában

HERBAL MÁTRIX

Rózsagyökér (Rhodiola rosea L.) kivonat
     amelyből standardizált szalidrozidok

134 mg
4 mg

Baktövis (Astragalus membranaceus L.) gyökér kivonat
     amelyből standardizált poliszacharidok

100 mg
20 mg

Panax ginseng (Panax ginseng C.A. Meyer) gyökér kivonat
     amelyből standardizált ginzenozidok

68 mg
8 mg

Maca (Lepidium meyenii Walp.) gyökér kivonat 4:1

33,3 mg

Ashwagandha (Withania somnifera L.) gyökér kivonat
     amelyből standardizált withanolidok

20 mg
1 mg

VITAMIN MÁTRIX

B5-vitamin (pantoténsav)

30 mg (500%*)

B6-vitamin (piridoxin)

16,6 mg (1185,7%*)

DUOMAGNÉZIUM MÁTRIX

Magnézium
(magnézium-citrátból és magnézium-oxidból)

60 mg (16%*)

*NRV: Felnőttek számára javasolt napi beviteli referenciaérték. Laktóztartalom: < 0,1 g/100 g. Gluténmentes termék. 

Figyelmeztetés: Az ajánlott napi mennyiséget ne lépje túl! Az étrend-kiegészítő nem helyettesíti a kiegyensúlyozott vegyes étrendet és az egészséges életmódot!

 • A termék alkalmazható vérhígítók használata esetén
 • A termék 12 éves kortól alkalmazható
 • A termék alkalmazható cukorbetegség esetén
 • A termék nem alkalmazható terhesség, és szoptatás időszakában

OGYÉI ny.sz: 27210/2021 

Tárolás: Száraz, hűvös helyen, gyermekek elől elzárva tartandó! 

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Az oldal tetejére