Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

FEKETE BERKENYE étrend-kiegészítő 60 db növényi kapszula

Ár:
5.590 Ft (4.402 Ft + ÁFA)
Átlagos értékelés: Nem értékelt
Elérhetőség: Raktáron
Szállítási díj: 1.524 Ft
Menny.:db

Leírás és Paraméterek

FEKETE BERKENYE

étrend-kiegészítő

60 db növényi kapszula

Összetétel: Fekete berkenye kivonat, Inulin, HPMC (kapszula anyaga)

Hatóanyag

1 kapszula

 

mg

Fekete berkenye kivonat

200

Inulin (prebiotikum)

200

Felhasználási javaslat: Vegyen be naponta egy kapszulát étkezés közben. Rágás nélkül folyadékkal egészben nyelje le.

Egy növényi kapszulában lévő fekete berkenye kivonat (200 mg) hatóanyaga megfelel 6000 mg szárított gyümölcs őrleménynek.

A kivonat vagy extraktum a szárított növényi őrleménnyel szemben speciális technológiával készül, aminek köszönhetően töményebb formában, ezért jóval nagyobb mennyiségben tartalmazza az adott növény aktív hatóanyagait. Egy ilyen növényi kivonat vagy extraktum akár százszor is erősebb lehet a növényi pornál.

Természetes – Mert kizárólag természetes anyagokból készül.

Tiszta – Mert nem tartalmaz tartósítósítószert, és mesterséges adalék anyagokat.

Ható-anyagok – Mert a hatóanyagokat és összetevőket olyan formában és arányban tartalmazza, ahogyan a természetes élelmiszereinkben is megtalálhatóak azért, hogy azok a legmagasabb arányban hasznosuljanak a szervezetünkben.

A gyümölcs származási helye az Amerikai Egyesült Államok és Kanada keleti része, innen indulva főként Skandináviában, Oroszországban és Lengyelországban terjedt el még a múlt század elején. Különleges biológiai értékeit felismerve azonban az 1970-es évek vége óta egyre nagyobb területeken termesztik Németországban is. A fekete berkenyének mindenekelőtt rendkívül hatékony gyulladáscsökkentő, illetve -megelőző hatását kell kiemelnünk.

Antociántartalma valamennyi bogyós gyümölcs között magasan a legtöbb.

Gyümölcsök antociántartalma: 100 grammban

Fekete berkenye: 800 mg,

Édes cseresznye: 180 mg,

Kék szőlő: 165 mg,

Áfonya: 165 mg,

Erdei szeder: 60 mg,

Málna: 40 mg,

Eper: 30 mg.

A növények másik fontos egészségmegőrző mutatója az úgynevezett TEAC-érték. Ez a rövidítés az angol Trolox Equivalent Antioxidant Capacity kifejezésből származik, és azt hivatott jelezni, hogy az ártalmas oxidatív anyagok megkötésében valamely növényi anyag milyen aktív szerepet képes játszani. A potsdami egyetemen három, nagyon magas antioxidáns-tartalmú gyümölcs levét hasonlították össze. Az alábbi eredmény született:

TEAC értékek

fekete berkenye 64,8

gránátalmáé 18-20

tőzegáfonya 9–14. 

OGYÉI szám: 22637/2019.  Ez azt jelenti, hogy a termék a jogszabályi előírásoknak megfelelően bejelentésre került, mint étrend-kiegészítő készítmény az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézetnél.

A Natur-L termékcsalád egészségmegőrzést támogató étrend-kiegészítői nem gyógyszerek, hanem olyan a hagyományos étrend kiegészítésére szolgáló élelmiszerek, amelyek koncentráltan tartalmazzák a tápanyagokat és egyéb táplálkozási vagy élettani hatással rendelkező anyagokat, egyenként vagy kombináltan. A 37/2004 (IV. 26.) EU-s rendeletben foglaltak szerint az étrend-kiegészítők nem alkalmasak betegségek és a szervezet működési zavarainak gyógyítására, kezelésére, megelőzésére. Fogyasztásuk nem helyettesíti a megfelelő szakorvosi diagnózist és a gyógyszeres kezelést. A Natur-L Magyarország Kft, mint a Natur-L termékcsalád tulajdonosa valamennyi kommunikációs felületén tiszteletben tartja a fenti rendeletben foglaltakat, valamint a Gazdasági Versenyhivatal előírásait. Termékeink hatóanyagairól megosztott írásaink a legújabb, szakirodalmi források áttanulmányozása nyomán születnek, kizárólag olvasóink általános, magas szintű ismeretterjesztését kívánják szolgálni az összetevőkkel kapcsolatban. Az információk nem értelmezhetők orvosi tanácsként személyes problémákra, és nem kívánnak javaslatok lenni konkrét tünetek kezelésére. Ezek a szövegek nem eladásösztönző célból készülnek és nem ösztönöznek a termékeink megvásárlására és nem értelmezhetőek orvosi tanácsként, nem kívánnak javaslatok lenni konkrét tünetek kezelésére. Ha vásárlóink ismételt vásárlásaikkal megtisztelnek bennünket, az csakis azért történjék, mert a Natur-L termékek jótékony hatásait maguk tapasztalták.

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!