Leírás és Paraméterek
Kiszerelés: 1000 g
A specifikációban szereplő adatok 100 g termék tápértékére vonatkoznak!
Felhasználható pudingokhoz, krémekhez, ételek besűrűsítésére és lepénykenyér sütéséhez.
A zabpehelyliszt B1-, B5-, B6- és E-vitaminokban gazdag lisztféle. A zabpehely őrléssel és szitálással történő feldolgozásával jön létre. Alkalmazhatjuk sütéshez és főzéshez egyaránt - készíthetünk belőle kenyeret, péksüteményeket, diétás süteményeket vagy krémeket, továbbá ételek besűrűsítéséhez is használható. Amennyiben pékáru készítéséhez alkalmazzuk, a tészta kiegészítendő valamilyen sikértartalmú liszttel, vagy búzasikérrel (másnéven szejtán, búzahús), ugyanis a zab önmagában nem tartalmaz sikért.
A zab magas rosttartalmával elősegíti az emésztőrendszer normál működését - a benne található élelmi rostok serkentik a bélrendszer perisztaltikus mozgásait és a bélműködés felgyorsulását. Vizes keveréke nyálkás anyagot képez a bélben, a víz megkötésével segítve az élelmiszerek kiürülését a szervezetből. A zab elősegíti továbbá az egészséges baktériumok szaporodását a belekben, mely hatás fokozható probiotikus ételek (joghurt, kefír, tej) fogyasztásával.
Összetett szénhidrátokat tartalmaz, így a kisebb rosttartalmú gabonaféléknél lassabb a felszívódása. A cukorbetegséggel, inzulinrezisztenciával küzdők, valamint a diétázók is fogyaszthatják, mivel nem emeli meg hirtelen a vércukorszintet. Glikémiás indexe 60. A glutént tartalmazó zabpehelyliszt beillesztő a vegetáriánus, vegán és a paleolit étrendbe is.
ÁTLAGOS TÁPÉRTÉK 100 G TERMÉKBEN:
- Energia: 1699 kJ (402 kcal)
- Zsír: 7,6 g
- ebből telített zsírsavak: 1,46 g
- Szénhidrát: 71,0 g
- ebből cukor: 1,5 g
- Fehérje: 12,4 g
- Só: 0,001 g
TOVÁBBI TUDNIVALÓK A TERMÉKRŐL:
Tárolás: száraz, hűvös helyen
Származási hely: Magyarország (hazai feldolgozású termék)