Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

Q10 KOENZIM étrend-kiegészítő cseppek

Ár:
2.990 Ft (2.354 Ft + ÁFA)
Átlagos értékelés: Nem értékelt
Elérhetőség: Raktáron
Szállítási díj: 1.524 Ft
Menny.:db

Leírás és Paraméterek

Q10 KOENZIM

étrend-kiegészítő cseppek

~30 adag

30 ml

Összetevők: bio extra szűz olivaolaj, Ubidecarenone (fermentációval készült Q10 koenzim), természetes antioxidáns: vegyes tokoferolokban gazdag kivonat.

Napi adag

Hatóanyag

27 csepp

mg

Q10 koenzim

55

Felhasználási javaslat: Vegyen be naponta étkezés közben 27 cseppet az ételbe keverve. Folyadékba ne keverje. Használat előtt felrázandó!

A Q10-nek két formája létezik: A növényi fermentációval előállított (Ubiquinone/ubidecarenone) és a szintetikus úton előállított (Ubiquinol)
 

Termékünkben a növényi fermentációval előállított Q10 koenzim olajban van feloldva, amely a mai kutatások szerint a leginkább megfelelő forma. A por alakú Q10 kapszulákhoz képest átlágosan kétszer jobban szívódik fel a véráramba.

A Q10 koenzimnek nagyon fontos szerepe van a szív- és érrendszeri egészség fenntartásában, ugyanis közvetlenül részt vesz a sejtek mitokondriális energiatermelésében.  A szívizom soha nem pihen, emiatt van szüksége van jelentős mennyiségű Q10-re.

A Q10 koenzim szintje a szívizom szöveteiben a korral fokozatosan lecsökken. 20 éves korhoz viszonyítva 80 éves korban a szívizom Q10 szintje megfeleződik. Japán kutatók arra a következtetésre jutottak, hogy komoly szívproblémákban szenvedő páciensek alacsonyabb Q10 szinttel rendelkeztek, és kimutatták, hogy a Q10 szedése jelentősen növelte a vér és a szív szöveti Q10 szintjét ezeknél az alanyoknál.

OGYÉI szám: 18668/2017.  Ez azt jelenti, hogy a termék a jogszabályi előírásoknak megfelelően bejelentésre került, mint étrend-kiegészítő készítmény az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézetnél.

Tudományos referenciák és klinikai vizsgálatok:

G. P. Littarru and L. Tiano , Clinical aspects of coenzyme Q10: An update, Nutrition 26 (2010) 250–25

Hagen TM, Moreau R, Suh JH, Visioli F. Mitochondrial decay in the aging rat heart: Evidence for improvement by dietary supplementation with acetyl-L-carnitine and/or lipoic acid. Ann NY Acad Sci. 2002;959:491-507.

Hagen TM, Liu J, Lykkesfeldt J, et al. Feeding acetyl-L-carnitine and lipoic acid to old rats significantly improves metabolic function while decreasing oxidative stress. Proc Natl Acad Sci USA. 2002;99:1870-5.

Villalba JM, Parrado C, Santos-Gonzalez M, Alcain FJ. Therapeutic use of coenzyme Q10 and coenzyme Q10-related compounds and formulations. Expert Opin Investig Drugs. 2010 Apr;19(4):535-54.

Liu J, Head E, Gharib AM, Yuan W, et al. Memory loss in old rats is associated with brain mitochondrial decay and RNA/DNA oxidation: partial reversal by feeding acetyl-L-carnitine and/or R-alpha -lipoic acid. Proc Natl Acad Sci USA. 2002 Feb 19;99(4):2356-61.

Liu J, Killilea D, Ames BN. Age-associated mitochondrial oxidative decay: Improvement of carnitine acetyltransferase substrate binding affinity and activity in brain by feeding old rats acetyl-L-carnitine and/or R-α-lipoic acid. Proc Natl Acad Sci USA. 2002;99:1876-81.

 Quiles JL, Ochoa JJ, Huertas JR, Mataix J. Coenzyme Q supplementation protects from age-related DNA double-strand breaks and increases lifespan in rats fed on a PUFA-rich diet. Exp Gerontol. 2004 Feb;39(2):189-94.

A Natur-L termékcsalád egészségmegőrzést támogató étrend-kiegészítői nem gyógyszerek, hanem olyan a hagyományos étrend kiegészítésére szolgáló élelmiszerek, amelyek koncentráltan tartalmazzák a tápanyagokat és egyéb táplálkozási vagy élettani hatással rendelkező anyagokat, egyenként vagy kombináltan. A 37/2004 (IV. 26.) EU-s rendeletben foglaltak szerint az étrend-kiegészítők nem alkalmasak betegségek és a szervezet működési zavarainak gyógyítására, kezelésére, megelőzésére. Fogyasztásuk nem helyettesíti a megfelelő szakorvosi diagnózist és a gyógyszeres kezelést. A Natur-L Magyarország Kft, mint a Natur-L termékcsalád tulajdonosa valamennyi kommunikációs felületén tiszteletben tartja a fenti rendeletben foglaltakat, valamint a Gazdasági Versenyhivatal előírásait. Termékeink hatóanyagairól megosztott írásaink a legújabb, szakirodalmi források áttanulmányozása nyomán születnek, kizárólag olvasóink általános, magas szintű ismeretterjesztését kívánják szolgálni az összetevőkkel kapcsolatban. Az információk nem értelmezhetők orvosi tanácsként személyes problémákra, és nem kívánnak javaslatok lenni konkrét tünetek kezelésére. Ezek a szövegek nem eladásösztönző célból készülnek és nem ösztönöznek a termékeink megvásárlására és nem értelmezhetőek orvosi tanácsként, nem kívánnak javaslatok lenni konkrét tünetek kezelésére. Ha vásárlóink ismételt vásárlásaikkal megtisztelnek bennünket, az csakis azért történjék, mert a Natur-L termékek jótékony hatásait maguk tapasztalták.

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!