Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

Szafi Reform Japán Matcha tea zöldtea por 50g

Ár:
2.831 Ft (2.229 Ft + ÁFA)
Átlagos értékelés: Nem értékelt
Elérhetőség: Raktáron
Szállítási díj: 1.524 Ft
Menny.:db

Leírás és Paraméterek

Ellentétben a fogyasztószerekkel a minőségi zöld tea fogyasztása közben fellépő fokozottabb kalóriaégetés miatt a Matcha tea ivása nem jár negatív hatással a vérnyomásra nézve.

Mi a Matcha tea? 

A Matcha tea egy 800 éve létező tea fajta. Eleinte buddhista mesterek és szamurájok használták, de egy ideje már fogyasztják Európában is. A friss tealeveleket finom porrá őrlik, aminek az eredménye a figyelemre méltó zöld szín, csodálatos ízzel és kivételes aromával. A Matcha teaegyedülálló katechineket és aminosavakat tartalmaz. 

Mitől különbözik a Matcha tea más zöld teáktól? 
A Matcha 100 %-os zöld tea, ami finom porrá van őrölve (cca. 5-10 mikron), gyártása közben nem jön létre erjedés, nem adnak hozzá színezőanyagokat, adalékokat, sem pedig konzerváló anyagokat. Ha Matcha teát iszik, elfogyasztja az egész tealevelet. Ez a fő oka annak, hogy miért 10x erősebb, mint más hétköznapi zöld tea. A tudományos kísérletek arra a megállapításra jutottak, hogy a Matcha 137x több EGCG-t tartalmaz, mint más zöld tea. Az EGCG a leghatékonyabb rák ellen küzdő antioxidáns és emellett kiváló segítség a zsírégetésben. A Matcha fogyasztása közben 30-40 %-kal felgyorsul az anyagcsere, gyakran használják az elhízás ellen is. 

Adagolás 
A teát gyerekek is fogyaszthatják, de csak korlátozott mennyiségben. 
-          7-9 éves kor       : 2,1 g Matcha tea / nap 
-          10-12 éves kor   : 3,2 g Matcha tea / nap 
-          Felnőttek            : 4-8 g Matcha tea / nap 
-          Terhes nők fogyaszthatják a Matcha teát, de csak korlátozott mennyiségben (max. 4 g / nap). 

A Matcha tea elkészítése 
 Hidegen: 
     A teát vízzel keverjük (2 dl – 1,5 l ízlés szerint) és jól összerázzuk. Ajánljuk pár csepp lime vagy egy kis gyümölcsszirup hozzáadását ízlés szerint. Remek ízt érhet el a Matcha tea víz és bodzaszörp keverékével. Fontos, hogy a Matcha tea mindig alaposan el legyen keverve. Elkészítéséhez sékert vagy műanyag üveget használjunk. 
 Melegen: 
     A teát cca 70 fokos vízzel leöntjük és jól elkeverjük. Elkészítésénél ideális segítség lehet egy kisebb habverő. Remek ízt érhetünk el méz és lime hozzáadásával. A lágyabb íz érdekében fogyaszthatjuk tejjel. 
  
TOVÁBBI INFORMÁCIÓK 
A Matcha tea és a fogyás 
     Az American society of clinical nutrition ( egészséges táplálkozással foglalkozó társaság) legújabb publikációja szerint a minőségi zöld tea fogyasztás elősegíti az energia egyenletes eloszlását a testben és ezzel 30-40 %-kal gyorsítja az anyagcserét. Ez azt jelenti, hogy a Matcha teajelentősen elősegíti a fogyást. Ellentétben a fogyasztószerekkel a minőségi zöld tea fogyasztása közben fellépő fokozottabb kalóriaégetés miatt aMatcha tea ivása nem jár negatív hatással a vérnyomásra nézve.

 Mi készíthető a  Matcha teából? 
     A sokféle elkészítési mód tekintetében a Matcha tea egyedülálló termék. A Matcha teából készíthető többféle meleg és hideg ital, koktélok, fagylalt és csokoládé. A Matchát nem csak éttermek, kávézók és teázók, de cukrászok, séfek, pékek stb is előszeretettel használják. 

A kávé és a Matcha tea közti különbség 
     Az alapvető különbség a két italban megtalálható tápanyagok között van. A kávé erős stimulánst tartalmaz. A Matcha teofillint, theanint, ásványi anyagokat, vitaminokat és antioxidánsokat tartalmaz. A koffein gyorsan ható stimuláns, ami azonnal utat talál a véráramlásba. Hatása rögtön érezhető és 30-45 perc alatt csúcsosodik ki. Hatása csúcsán gyakran jár együtt idegességgel, izzadással, utólagos gyengeséggel vagy bágyadtsággal. A teában lévő anyagok (teofillin) ettől eltérően hatnak. A Matchában lévő tápanyagok megakadályozzák a teofillin azonnali felszívódását, így az fokozatosan,  3-6 óra alatt megy végbe. 
A Matcha tea színe 
     A Matcha egy 100 %-ban tiszta zöld tea. Nem tartalmaz színező-, adalék- és konzerváló anyagokat. A nagy mennyiségű klorofilnak köszönheti a smaragdzöld színét. Minden évben 4 héttel a betakarítás előtt a teaültetvényeket letakarják. Ez a speciális árnyékolási módszer 90 %-kal lecsökkenti a napsugárzás hatásait a tealevelekre, minek következtében a növények szinte sötétben növekednek, a hiányzó napfényt nagy mennyiségű klorofil termeléssel kompenzálják. Ennek, az aminosavabkan gazdag klorofilnak köszönhető a smaragdzöld szín. 

A Matcha tea minősége 
     Úgy, mint a bornál, a Matcha teánál is megtaláljuk a minőségi osztályok széles skáláját. Fontos elgondolkodni a Matcha tea minősége fölött. A fő minőségi tényezők közé tartozik: 
1.      Íz 
A jó minőségű Matcha lágy, sima enyhén édes ízű. Az édes íz a természetesen előforduló L-theanin aminosavaknak és növényi rostoknak köszönhető. A jó minőségű Matchának grammonként 19,5 mg L-theanint kell tartalmaznia. 
2.      Szín 
     A minőségi Matcha smaragdzöld színű, gyengébb minőség esetén inkább sárgásbarnába 
      hajló. Gyenge minőségnél jelentősen változik az íze is. 

Matcha tea tízparancsolat

1.)    A Matcha 100% zöld tea, tradicionális módszerekkel termesztve és feldolgozva, nagyon finom porrá őrölve, előállítása során nem megy végbe erjedési folyamat (nem fermentálják), nem adnak hozzá színezéket, tartósítószert, aromákat és egyéb adalék anyagokat. Csak a tiszta 100% zöld tea az, amit fogyasztásra kínálnak. 
2.)    A Matcha egy rendkívül erős antioxidáns csoportot tartalmaz, melyeket katekinek néven ismerünk. Ezek csak a zöld teákban találhatók. Ezeknek a katekineknek a 60%-a EGCG (Epigallokatekin-3-gallát), mely többek között megakadályozhatja a testsúly gyarapodását és a zsírok felszívódását, valamint rákmegelőző hatása is ismeretes. 
3.)    Egyetlen adag Matcha tea (20 g) tápértéke egyenlő 10 csésze hagyományos zöld teával. Különlegessége, hogy a porrá őrölt teafüvet is elfogyasztjuk. A hagyományos teáknál nem tudjuk kihasználni az összes bennük lévő hatóanyagot, melyeket az adott tea kínál, mert csak a főzet levét használjuk fel. 
4.)    A Matcha ideális mindennapi antioxidáns forrás. A TUFS Egyetem kutatásai szerint testünknek napi 3600-4800 ORAC egységnyi antioxidánsra van szüksége, ami azt jelenti, hogy napi 2 csésze tea biztosítja a szükséges mennyiséget. A legfrissebb vizsgálatok szerint, melyek az antioxidánsok mennyiségét mérik, a Matcha az első helyre került, olyanok elé, mint a gránátalma vagy az áfonya. 
5.)   Az egyedülálló L-Theamin aminosavnak köszönhetően a Matcha segít megnyugtatni az elmét, növeli az összpontosítást, javítja az emlékezőképességet és a közérzetet. Nem csoda tehát, hogy a buddhista szerzetesek meditációjuk elősegítése érdekében isszák ezt a teát. Az L- Theamin és a koffein kombinációjának köszönhetően a Matcha néhány órán keresztül biztosítja a tiszta elmét és a figyelmet. 
6.)    A Matcha fogyasztása ideális cukorbetegek számára, mert jótékonyan javíthatja a vércukor szintet. A katekinek blokkolni tudják azokat a vegyületeket, melyek a táplálékot cukrokká alakítják a szervezetünkben. 
7.)   A Matchának köszönhetően az emberi test 4-szer gyorsabban égeti el a tápanyagokat, mint normál esetben. Egy, a táplálkozással foglalkozó amerikai magazinban megjelent tanulmány szerint a Matcha rendszeres fogyasztás esetén képes felgyorsítani az anyagcsere folyamatot 8-10 %-ról a figyelemreméltó 35-43 %-ra. A Muscle and Fittness magazin szerint a Matcha segít elégetni a zsírt és így sporttevékenység közben is fogyasztható. 
8.)    Mivel a leveleket egyedülálló módon árnyékban termesztik, így azok sokkal zöldebbek, ez által több klorofillt tartalmaznak, mint a hagyományos zöld tea. Ennek a megnövekedett klorofill mennyiségnek detoxikáló hatása van a szervezetben: eltávolítja a nehézfémeket és a kémiai vegyületeket. 
9.)    A Matcha tea jelentős rostforrás, nem tartalmaz cukrot, glikémiás indexe nulla, erős antioxidáns hatású. Jótékonyan befolyásolhatja a koleszterin- és vércukor szintet, gyorsítja az anyagcserét és jótékony hatással van az emésztésre. 10 gramm matcha tea 3 gramm rostot tartalmaz. 
10.) A Matcha tea magas antioxidáns szintje tovább növelhető pár csepp citrom vagy lime lével fogyasztva. Forró italként 70-90 fok között ideális az elkészítése, így őrzi meg kiemelkedő tápanyag tartalmát. 

Összetétel: 100% bio Japán matcha tea (Camellia sinensis)

Származási hely: Japán
Kiszerelés: 50 g

Tárolás 
Óvja a  közvetlen fénytől. Hideg és száraz helyen tárolja. 

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!