Leírás és Paraméterek
A mandulafa termése, azaz a mandula, az olajos magvak közül a legrégebb óta ismert csonthéjas. Leginkább cukrászati alapanyagként használják fel, például marcipánok készítéséhez, de nassolhatjuk önmagában is, vagy húsok töltelékeként. Tárolására figyelni kell, ugyanis magas olajtartalma miatt könnyen megavasodhat.
*A tápérték táblázatban feltüntetett adatok tájékoztató jellegűek, ingadozásuk előfordulhat.A mandula sok-sok ásványi anyag- és vitamintartalma mellett legkiemelkedőbb az E-vitamin forrása, ami erős zsírban oldódó antioxidáns, mely karbantartja a sejtfalakat, valamint tanulmányok szerint, azok körében, akik rendszeresen fogyasztanak mandulát és egyéb olajos magvakat, csökken a szív- és érrendszeri halálozás. Emellett nem csak belsőleg hat ránk jótékonyan, hanem kiváló bőrpuhító, amely bársonyossá varázsolja bőrünket. A népi orvoslás szerint hatékony görcsoldó, valamint a feszültség okozta tünetekre is kedvező hatással van, ha rendszeresen fogyasztunk mandulát.
Átlagos tápérték 100 g termékben*
Energia (kJ/kcal) : 2.472/590
Zsír : 45 (g)
Telített zsírsavak : 4 (g)
Szénhidrát : 20 (g)
Cukor: 19 (g)
Élelmi rost : 10 (g)
Fehérje : 21 (g)
Só: 0,1 (g)