Leírás és Paraméterek
50 különböző fajtáját ismerhetjük, ezek közül a két legismertebb, a hagyományos lencse és a vöröslencse található meg termékkínálatunkban. A vöröslencse különleges színével és fővési idejének kedvezőségében is eltér hagyományos társától.
*A tápérték táblázatban feltüntetett adatok tájékoztató jellegűek, ingadozásuk előfordulhat.A vöröslencse egyik legkedveltebb tulajdonsága a háziasszonyok körében, hogy más lencsefélékkel ellentétben nem kell órákon át áztatni, így kiváló alapanyag lehet egy gyors és tápláló ebédhez. Akik nem feltétlen a praktikus tulajdonságai miatt kedvelnek egy-egy ételt, azoknak is jó hírül szolgál, hogy erősíti az immunrendszert és az anyagcserére is jótékony hatással van. Egy csészényi vöröslencse annyi folsavat tartalmaz, ami fedezi a napi szükséges mennyiséget. Vegetáriánusoknak is ajánlott, mivel kiváló fehérjeforrás és energiatartalma is magas.
Átlagos tápérték 100 g termékben*
Energia (kJ/kcal) : 1452 kJ/ 347
Zsír : 1,4(g)
telített zsírsavak : 0,4(g)
Szénhidrát : 53 (g)
amelyből cukor: 5 (g)
Élelmi rost : 16 (g)
Fehérje : 21 (g)
Só: 0,01 (g)