Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

Cerelux étrend-kiegészítő 30 db növényi kapszula

Ár:
4.389 Ft (3.456 Ft + ÁFA)
Átlagos értékelés: Nem értékelt
Elérhetőség: Raktáron
Szállítási díj: 1.524 Ft
Menny.:db

Leírás és Paraméterek

Cerelux

étrend-kiegészítő

30 db növényi kapszula

Összetevők (1 kapszulában): Rózsagyökér (Rhodiola rosea) kivonat, Süngomba (Hericium erinaceus) kivonat, Brahmi (Bacopa monnieri) kivonat, HPMC (kapszula anyaga), Inulin.

napi adag

Hatóanyagok

1 kapszula

mg

Rózsagyökér (Rhodiola rosea) kivonat

110

Süngomba (Hericium erinaceus) kivonat

100

Brahmi (Bacopa monnieri) kivonat

100

Inulin (prebiotikum)

90

Egy növényi kapszula (400 mg) hatóanyaga megfelel 3190 mg száraz növényi őrleménynek.

A kivonat vagy extraktum a szárított növényi őrleménnyel szemben speciális technológiával készül, aminek köszönhetően töményebb formában, ezért jóval nagyobb mennyiségben tartalmazza az adott növény aktív hatóanyagait. Egy ilyen növényi kivonat vagy extraktum akár százszor is erősebb lehet a növényi pornál.

Természetes – Mert kizárólag természetes anyagokból készül.

Tiszta – Mert nem tartalmaz tartósítósítószert, és mesterséges adalék anyagokat.

Ható-anyagok – Mert a hatóanyagokat és összetevőket olyan formában és arányban tartalmazza, ahogyan a természetes élelmiszereinkben is megtalálhatóak azért, hogy azok a legmagasabb arányban hasznosuljanak a szervezetünkben.

Rózsagyökér

A rózsagyökér, nálunk még kevéssé ismert növény, a világ számos táján azonban már régóta

hasznos gyógynövényként tartják számon. 3000 méter magasban őshonos növény,

aranygyökérnek is nevezik. Kelet- és Közép-Ázsia népei évezredek óta használják, egészségmegőrző hatását már az 1200 évvel ezelőtti tibeti írásos emlékek is megörökítik.

 

A Rhodiola rosea egy különleges adaptogén, mely jó néhány olyan tulajdonsággal rendelkezik, melyek a többi adaptogén anyag fölé helyezik ezt a gyógynövényt. Az adaptogén növények alkalmazkodnak a szervezetünk igényeihez: csak ott és csak annyira avatkoznak be a működésébe, ahol és amennyire szükség van rá.

E nagyszerű tulajdonságuknak köszönhetően ezek a növények – a gyógyszerekkel ellentétben – nem okoznak függőséget, mellékhatásuk nem ismert, gyengéden együttműködnek szervezetünkkel, és hatásuk akkor is folytatódik, ha hosszú távon használjuk őket, tehát nem alakulhat ki hozzászokás. Ilyen adaptogén hatással ismereteink szerint világszerte csak néhány gyógynövény rendelkezik.

Népi gyógyászati adatok szerint hatóanyagai támogatják a szervezet ellenállóképességét, enyhítik a stressz és feszült életmód okozta tüneteket, támogatják az idegrendszert, valamint általános roboráló hatással bírnak. Általános közérzetjavító, segít fenntartani a szellemi frissességet, vitalitást kölcsönöz a szervezetnek. Különösen azok számára ajánlott, akik mindennapjaik során fokozott stresszhatásoknak, testi és/vagy szellemi megerőltetésnek vannak kitéve.

 A rózsagyökér modern kori sikertörténete akkor kezdődött, amikor az 1960-as években szovjet kutatók humán- és állatkísérletekben egyértelműen igazolták, hogy a rózsagyökér kivonata speciális hatóanyagot tartalmaz. Ez erősíti és energiával látja el az élő szervezetet; számos problémára, elváltozásra, sok tünet kezelésére kedvezően hat. Nem véletlen, hogy a „kiválasztottak", tehát az űrhajósok, élsportolók, sőt az idősödő politikai vezetők voltak azok, akik a rózsagyökér-tartalmú készítményekhez elsőként juthattak hozzá.

SÜNGOMBA

A süngombát a tradicionális kínai népgyógyászatban nem csak aromái, hanem gyógyító tulajdonságai miatt is becsülik. Mivel a gomba kiegyensúlyozó hatással bír a pszichére és a közérzetre, többek között stressz és különböző megterhelések esetén is bevetik.

Az újabb kutatások igazolták ennek a gyógygombának az idegsejtekre gyakorolt előnyös hatását. Az “erinacin” nevezetű bioaktív anyagokról kimutatták, hogy elősegítik az idegsejtek regenerálódását, az idegrostok növekedését. A süngomba egyike a természetben megtalálható agyserkentőknek, így egy hasznos kiegészítő terápiás lehetőséget kínál. A depresszió, idegesség, alvászavarok, stressz esetén is pozitívan tud hatni ez a gomba. Csak az orvostudomány előrehaladtával fedezték fel, hogy kivételesen erős koncentrációt segít elő, erősíti a pszichikai kondíciót.  A süngomba talán az egyik legjobb nootropikum, ha mellékhatás mentes agyserkentőt keresünk. A gomba közvetlenül az agyban fejti ki hatását, ugyanis az agyi idegek növekedését, tehát az idegsejtek növekedési faktorát stimulálja (NGF-Neuron Growth Factor), valamint elősegíti a perifériás idegrendszer regenerálódását és működését.
Ez azt jelenti, hogy az agyunk memóriatárolója megsokszorozódik, és a gondolkodásunk felgyorsul, mivel a neuronjaink sokkal több elektromos töltést bocsátanak ki, továbbá a neuronok gyarapodásának is jót tesz, ha az idegsejtek növekedési faktora megemelkedik. Ezt a teljeskörű védelmezőképességét valószínűleg annak köszönheti, hogy tele van egy interferon nevű természetes fehérjékkel, ezért erősen megdobja a fehérvérsejt számot. Ezáltal nyújtja a süngomba az egyik legjobb immunerősítő hatást, védi a szerveket, és ahogy növekszik a testben az interferon-szám, annál gyorsabban gyógyul a testünk. Arról nem is beszélve, hogy az idegeink acélból lesznek, az agyunk elé pedig nem tudunk leküzdhetetlen feladatot tenni

BACOPA

A bacopa egy trópusi növény, a mocsaras vagy vízparti helyeket kedveli. Megtalálható Ázsiában, Dél Amerikában és Ausztráliában is illetve Afrika trópusi részein. A növény vízben gazdag szárait és leveleit használja a gyógyszeripar és a keleti alternatív gyógyászat is. Hatóanyagai a bacozidok. Ezek a hatóanyagok növelik az agyban a szerotonin és a gamma-amino-vajsav (GABA) valamint az acetil-kolin hatásait, illetve antioxidáns és neuroprotektív (idegvédő) hatásai szintén jelentősek. A bacopa monnierivel végzett számos kutatás arra az eredményre jutott, hogy bár a növényt a tradicionális Indiai orvostanokban, az ájurvéda rendszerében széleskörűen használják, de a növény hatóanyagainak köszönhetően elsősorban a mentális funkciók javításában, a memória serkentésében és a demenciával járó problémák esetén hatékony. Napjainkban étrend-kiegészítőként szokás szedni az öregedést gátló hatásai miatt, mivel védi az agyban stalálható neuroronokat olyan problémáktól, amik az idő múlásával bárkit elérhetnek. Ez részben annak is köszönhető, hogy a Bakopa részben antioxidáns, részben pedig neuroprotektáns. Ezeknek köszönhetően immáron bizonyítottan lassítja a kognitív folyamatok romlását időskor körül, valamint segít a tanulásban bármilyen életkorban. a Bakopa elősegíti, hogy könnyebben emlékezzünk és gyorsabban emlékezzünk vissza akár rég nem emlegetett témákra.

Rengeteg tanulmány vizsgálta tüzetesen a Bakopát, és egyelőre semmi kivetnivalót nem találtak benne, a pozitív eredmények száma elsöprő. Ami külön érdekes, hogy a Bakopa nem csak a memória megtartását segíti elő, hanem könnyíti a munkát és még a térbeli memóriát is elősegíti.

fiataloknak főleg tanuláshoz ajánlott, hiszen a Bakopa szedésével bizonyítottan több fog megmaradni egy tanórából, mint amúgy nélküle. Az idősebb felhasználóknak pedig a memória romlása ellen tökéletes szer.

A memória erősítésén kívűl a Bakopa bizonyítottan rendelkezik szorongásoldó tulajdonságokkal, ami csökkentheti a stresszt és javíthatja a rossz alvási szokásokat. Mivel a gyógynövény tartalmaz egy Hersaponin nevű anyagot, így elősegíti az alvást azzal, hogy hosszabbítja a REM-alvásszakaszt, így pihenten ébredhet. A Bakopa egy teljesen egyedi mechanizmust használ a többi társához képest, hogy el tudja érni az agy fokozott működését.

 Inulin

Az élelmi rostoknak van egy fruktán nevű csoportja, ami elősegíti a jótékony baktériumok (probiotikumok) szaporodását a bélben. A legismertebb fruktán az inulin, amely természetes formában van jelen több ezer növényfajban. Az inulin számos jótékony hatással bír, például javítja az emésztést segíti a zsírbontást és az ásványi anyagok felszívódását. A jótékony baktériumokra gyakorolt pozitív hatása miatt javítja a bél pH-értékét. A gluténmentes diéta egyik buktatója lehet, hogy az inulin 70%-át búzából nyerik az emberek. Ha az étkezésünkből száműzzük a búzát, azoknak a jótékony baktériumoknak is nagy részét száműzzük, amelyeknek elsődleges tápláléka az inulin. A gluténmentes termékeknek ugyanis lényegesen alacsonyabb az inulin szintje. Sokan gyomorproblémák miatt hanyagolják a glutént, de az inulin hiánya akár tovább ronthat a helyzeten. Fontos, hogy odafigyeljen a megfelelő inulin bevitelre, ha valamilyen okból kifolyólag nem fogyaszt búzaféléket.

Tudományos referenciák és klinikai vizsgálatok

Gouin JP et al. Chronic stress, daily stressors, and circulating inflammatory markers. Health Psychol. 2011 Sep 19.

 Darbinyan V, Kteyan A, Panossian A, Gabrielian E, Wikman G, Wagner H. Rhodiola rosea in stress induced fatigue--a double blind cross-over study of a standardized extract SHR-5 with a repeated low-dose regimen on the mental performance of healthy physicians during night duty. Phytomedicine. 2000 Oct;7(5):365-71.

Shevtsov VA, Zholus BI, Shervarly VI, et al. A randomized trial of two different doses of a SHR-5 Rhodiola rosea extract versus placebo and control of capacity for mental work. Phytomedicine. 2003 Mar;10(2-3):95-105.

Wiegant FA, Surinova S, Ytsma E, Langelaar-Makkinje M, Wikman G, Post JA. Plant adaptogens increase lifespan and stress resistance in C. elegans. Biogerontology. 2009 Feb;10(1):27-42.

Aslanyan G, Amroyan E, Gabrielyan E, Nylander M, Wikman G, Panossian A. Double-blind, placebo-controlled, randomised study of single dose effects of ADAPT-232 on cognitive functions. Phytomedicine. 2010 Jun;17(7):494-9.

Bystritsky A, Kerwin L, Feusner JD. A Pilot Study of Rhodiola rosea (Rhodax((R))) for Generalized Anxiety Disorder (GAD). J Altern Complement Med. 2008 Mar;14(2):175-80.

Li T, Xu G, Wu L, Sun C. Pharmacological studies on the sedative and hypnotic effect of salidroside from the Chinese medicinal plant Rhodiola sachalinensis. Phytomedicine. 2007 Sep;14(9):601-4.

Ha Z, Zhu Y, Zhang X, et al. The effect of rhodiola and acetazolamide on the sleep architecture and blood oxygen saturation in men living at high altitude. Zhonghua Jie He He Hu Xi Za Zhi. 2002 Sep;25(9):527-30.

Chen QG, Zeng YS, Qu ZQ, et al. The effects of Rhodiola rosea extract on 5-HT level, cell proliferation and quantity of neurons at cerebral hippocampus of depressive rats. Phytomedicine. 2009 Sep;16(9):830-8.

Hung SK, Perry R, Ernst E. The effectiveness and efficacy of Rhodiola rosea L.: a systematic review of randomized clinical trials. Phytomedicine. 2011 Feb 15;18(4):235-44.

https://onlinelibrary.wiley.com/doi/abs/10.1002/ptr.2634

https://www.jstage.jst.go.jp/article/biomedres/32/1/32_1_67/_article/-char/ja/

https://www.hindawi.com/journals/ecam/2013/492976/

https://www.jstage.jst.go.jp/article/biomedres/32/1/32_1_67/_article/-char/ja/

Russo ABorrelli F. Bacopa monniera, a reputed nootropic plant: an overview. Phytomedicine. 2005 Apr;12(4):305-17. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/15898709

Sultana RPerluigi MButterfield DA. Lipid peroxidation triggers neurodegeneration: a redox proteomics view into the Alzheimer disease brain. Free Radic Biol Med. 2013 Sep;62:157-169. doi: 10.1016/j.freeradbiomed.2012.09.027. Epub 2012 Oct 5. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/23044265

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/21655763/

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/24682000

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/20228219

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/12957224

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/18611150

A Herba-D termékcsalád egészségmegőrzést támogató étrend-kiegészítői nem gyógyszerek, hanem olyan a hagyományos étrend kiegészítésére szolgáló élelmiszerek, amelyek koncentráltan tartalmazzák a tápanyagokat és egyéb táplálkozási vagy élettani hatással rendelkező anyagokat, egyenként vagy kombináltan. A 37/2004 (IV. 26.) EU-s rendeletben foglaltak szerint az étrend-kiegészítők nem alkalmasak betegségek és a szervezet működési zavarainak gyógyítására, kezelésére, megelőzésére. Fogyasztásuk nem helyettesíti a megfelelő szakorvosi diagnózist és a gyógyszeres kezelést. A Deko-Impex Kft, mint a Herba-D termékcsalád tulajdonosa valamennyi kommunikációs felületén tiszteletben tartja a fenti rendeletben foglaltakat, valamint a Gazdasági Versenyhivatal előírásait. Termékeink hatóanyagairól megosztott írásaink a legújabb, szakirodalmi források áttanulmányozása nyomán születnek, kizárólag olvasóink általános, magas szintű ismeretterjesztését kívánják szolgálni az összetevőkkel kapcsolatban. Az információk nem értelmezhetők orvosi tanácsként személyes problémákra, és nem kívánnak javaslatok lenni konkrét tünetek kezelésére. Ezek a szövegek nem eladásösztönző célból készülnek és nem ösztönöznek a termékeink megvásárlására és nem értelmezhetőek orvosi tanácsként, nem kívánnak javaslatok lenni konkrét tünetek kezelésére. Ha vásárlóink ismételt vásárlásaikkal megtisztelnek bennünket, az csakis azért történjék, mert a Herba-D termékek jótékony hatásait maguk tapasztalták. Ezért teszünk meg mindent nap mint nap.

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!