Leírás és Paraméterek
Az E-vitamin zsírban oldódik, és antioxidáns hatású, vagyis védi a szervezetet az oxidatív stressz hatásaival szemben. Ezenkívül az immunrendszerünk működéséhez is szükség van rá, hogy ellenállóbbak legyünk a baktériumokkal és fertőzésekkel szemben, és a sejtek közötti kapcsolat fenntartásához is fontos. A vitamin hiánya növeli a sejteket érő oxidatív stressz hatásait, emellett a központi idegrendszer működésében is gondokat okozhat. Ettől lassulnak a reflexeink, növekszik a reakcióidőnk és csökkenthetnek a koordinációs képességeink, illetve romolhat az egyensúlyérzékünk.
Az ajánlott fogyasztási mennyiséget ne lépje túl! A termék nem helyettesíti a kiegyensúlyozott, változatos étrendet és az egészséges életmódot. Gyermekek elől elzárva tárolandó.
Legfontosabb szerepe a sejtek védelme: megakadályozza károsodásukat, antioxidánsként segíti a károsodást okozó szabad gyökök semlegesítését. Elsősorban a betegségek megelőzésében rendkívüli hatású. Az összes antioxidáns közül az E-vitamin nyújtja a legnagyobb védelmet a szív- és érrendszeri betegségekkel szemben.
Megakadályozza a káros koleszterin lerakódását az érfalakban, elősegíti lebontását, és megelőzheti a vérrögök, illetve trombózis kialakulását. A megelőzés mellett a már kialakult szívbetegségek kezelésében, az infarktus utáni lábadozásban is fontos szerepet játszik, emellett csökkentheti a Parkinson-kór és az Alzheimer-kór kialakulásának esélyét.
Hatóanyag | 1 kapszula | NRV* % |
α-TE (E-vitamin) | 268,4 mg (400IU**) | 2237 % |
* NRV % * Felnőttek részére megállapított napi beviteli referenciaérték
Felhasználási javaslat:
Napi 1 kapszula, főétkezés előtt bőséges folyadékkal, szétrágás nélkül nyelje le.
Tárolás:
Szobahőmérsékleten, gyermekek elől elzárva!
Összetevők:
DL-alfa-tokoferil-acetát (E-vitamin), zselatin, nedvesítőszer (glicerin), víz