Leírás és Paraméterek
A lapacho teát megelőző jelleggel fogyaszthatjuk hideg és influenzás időszakokban, vagy bármikor, amikor a különféle fertőzések veszélye nagy. Az általános tapasztalatok szerint a teából elegendő napi két csészével fogyasztani: reggel és este. Ha így használjuk, támogatja az immunrendszert, segít megelőzni a megfázást és az influenzát, megőrzi a belek egészséges működését, ezenkívül számos más pozitív hatása is lehet, például enyhíti a köszvény és más ízületi gyulladások tüneteit, csökkenti a különböző eredetű fájdalmat, hatásos a helyi és általános fertőzések ellen.
Mellékhatása lehetséges, emiatt folyamatos fogyasztása nem javasolt, csupán kúraszerűen igyunk Lapacho teát. Hányinger, szédülés, hasmenés előfordulhat. Aszpirinnel kölcsönhatásba léphet, ezáltal a vérzés kockázatát növelheti. Terhesség esetén, valamint szoptatás alatt használata nem javasolt.
Kúraszerűen 6 hétig fogyasszunk belőle naponta 1-1,5 litert, majd 4 hét szünet után újra kezdhetjük inni.
Lapacho tea elkészítése: 1 liter forró vízbe 1 púpos evőkanálnyi teát tegyünk, majd 20 percig főzzük, hiszen a növény kérgét használjuk fel teaként. Hagyjuk állni, szűrjük le, majd hűlés után fogyaszthatjuk, lehetőleg édesítés nélkül.