Összetétel: durumbúza töret
A rizshez hasonlóan fogyaszthatjuk köretként, vagy tejben főzve édességként is.
A bulgur Törökországban és a Közel-keleten kedvelt gabonatermék. Az éretlenül leszedett búzaszem, amelyet kevés ideig előfőznek vagy gőzölnek, majd a napon megszárítanak. Számos keleti országban fogyasztják köretként vagy különböző ételek alapanyagaként.
A bulgur lényegesen egészségesebb és gyorsabban elkészül, mint a rizs. Különösen magas az E-vitamin tartalma. 100 gramm nyers bulgur a következőket tartalmazza:
A kisebb méretű bulgurt saláták, főtt ételek összetevői között szerepel.
A bulgurt nem kell sokáig főzni, az apró szeműt elegendő leforrázni. Egészséges és finom, egzotikus ízű ételeket készíthetünk belőle, ilyen többek között a török Kiszir, vagy bulgursaláta.
Kiszerelés: 500g
Márka: KLOROFILL
Beltartalmi érték (kötelező adatok) 100 grammra vetítve:
Energia kcal/kJ: 1717 kJ / 412 kcal
Zsír: 1,9g - ebből telített zsírsavak: 0,2g
Szénhidrát: 69g - ebből cukrok: 0,8g
Fehérje: 17,2g
Só: <0,1g
Tömeg: 500 g/db