Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
2.232 Ft (1.757 Ft + ÁFA)
Menny.:db
A Lapacho a brazil-argentin határtól származik. Számos betegséget kezeltek a kérgével az indiánok, különösen Közép- és Dél-Amerikában. 
Elérhetőség: Raktáron

Lapacho tea - Matto Grosso, 100g

2.232 Ft (1.757 Ft + ÁFA)
Menny.:db
Kívánságlistára teszem

Leírás és Paraméterek

Összetétel

Lapacho Matto Gosso 100%

Infúzió és tea íz

A Lapacho fa kérgét öt percig főzzük, majd húsz percig áztatjuk. Az ital a végeredményben rézszínű. Az illata tölgyes, enyhén vanília, citrom utóízzel. Az íze nem mindenkit csábít el– fanyaran keserű, de kissé nyugtató és meleg is. De megtalálhatja az eredetiséget és élvezheti.

A tea eredete

BIO Sencha

A Lapacho a brazil-argentin határtól származik. Számos betegséget kezeltek a kérgével az indiánok, különösen Közép- és Dél-Amerikában. Ezen kívül számos eszközt és íjat készítettek belőle. A Lapacho az európaiak számára ismert volt a Vikingek idején, akik az utazásuk során cseréltek értéktárgyakat az öreg kontinensről. Örökzöld fa jellegzetes vörös és lila virágokkal az esőerdőkben nőnek Argentína, Paraguay és Brazília. 15-20 métert is el ér és akár 700 évig is él.

Az öntethez fa belső kérgét használják. Ez olyan érzékeny mintavétel útján érhető el, amely nem károsítja a fát. A vágást követően a kérget sötét, száraz helyen tárolják, ahol szárítják. A levelektől és a többi gallyaktól megtisztítják, és áramló levegővel szárítják. Mielőtt a Lapacho-t speciális zsákokba csomagolják jutából és jelölt tételszámmal látják el a kémiai analízishez mintákat vesznek. A Lapacho a portugál Pau D´Arco vagy Taheebo és Ipe Roxo néven is ismert.

Használati útmutató

  1. Ajánlatos körülbelül öt percig főzni és kb. 20 percig áztatni.
  2. A lapacho kizárólag külső használatra szánt infúziók készítéséhez használt nyersanyagként kerül forgalomba.
  3. A lapacho az élelmiszer-szabvány szerint kerül feldolgozásra, de az 58/2018. sz. rendelet szerint nem használható fel élelmiszerként.

Ahány fa, annyi féle gyógyszer a betegségek leküzdésére. Körülbelül így néz ki az Amazonas-őserdő. Az Amazonas a világ tüdeje, és egyben a gyógyszertára is, amelyben egy teljes képzeletbeli polc csakis a lapacho számára van fenntartva.

Győződjön meg róla saját maga:

  • különféle betegségek, például artritisz, cukorbetegség, asztma, hólyagfertőzések, rák, stb. megelőzésére, és leküzdésére alkalmas
  • erősíti az immunrendszert, és természetes gyógyszerként működik a gyulladások, gombák, vírusos, vagy bakteriális fertőzések ellen
  • influenza, és megfázás esetén ajánlott
  • segíti a krónikus autoimmun betegségeket is
  • csökkenti a fájdalmat, és gyógyítja a sebeket
  • csökkenti a gyógyszeres kezeléshez kapcsolódó mellékhatásokat
  • támogatja a vérképzést
  • méregtelenítő hatású
  • lelassítja a korai öregedést

A Lapachonak sok neve van. A pau d´arco-tól, az élet fáiján, és az inkák italán keresztül, a hangyák fájáig. Az utolsó kifejezés azzal a ténnyel kapcsolatos, hogy a hangyák szeretik kolóniájukat a fa törzsének a halott részein kialakítani. Mi azonban, inkább a teljes erővel ellátott lapacho-t részesítjük előnyben. Ez a fa Latin-Amerikában, konkrétabban Brazíliában, Peruban, Bolíviában, Paraguay-ban, és Argentína egyes részein nő.

A lapacho magas, karcsú, örökzöld fa, vörös kéreggel. Épp a fa kérge az, amely tele van jótékony anyagokkal. A belső kérgét már a régmúlt óta gyógyító célokra használták. Sajnos, az értékesítéssel járó csábító nyeresége miatt a termelők gyakran, a fa külső kérgét is hozzáadják a lapacho keverékhez, ezzel csökkentve a külső kérgéből eredő minőséget, és a pozitív egészségügyi hatásait. Ezért, a vásárlása előtt fontos a forrása ellenőrzése. Ugyanakkor a keverék eredetének gondos ellenőrzésével megbizonyosodhat arról is, hogy a kérge begyűjtése gondosan történt-e, és hogy nem károsították-e a fa vitalitását.

A lapachoból specifikus, kissé kellemetlen ízű főzet készül, amely intenzív vöröses színű. A főzete mellékhatásainak az elkerülése érdekében, napi legfeljebb egy liter mennyiségben ajánljuk fogyasztani az extraktumot, négy héten át. Ezt követően több napos szünetet ajánlunk tartani. A terhes nőknek teljesen kerülniük kell a lapacho fogyasztását. A lapachoból készült főzetet a bőrbe is lehet masszírozni, természetesen ebben az esetben az alkalmazása nem korlátozott.

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Az oldal tetejére