Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

Natur Tanya® Vegán Fehérjepor - Az egészséges csontozat és izomtömeg fenntartásához 250g

Ár:
870 Ft (685 Ft + ÁFA)
Átlagos értékelés: Nem értékelt
Elérhetőség: Raktáron
Menny.:db

Leírás és Paraméterek

Natur Tanya® Vegán fehérjepor

Vegán fehérjeporunk 100%-ban kendermagból készül, melynek fehérjetartalma a marhahúshoz és a bárányhúshoz hasonló mennyiségű fehérjét nyújt. A kendermagban megtalálható 1növényi fehérje hozzájárul az izomtömeg és az egészséges csontozat fenntartásához.

  • FEHÉRJE ÉS ÉLELMI ROST FORRÁS
  • NEM CSAK BELSŐLEG, DE KÜLSŐLEG IS ALKALMAZHATÓ
  • ALACSONY GLIKÉMIÁS INDEX, DIÉTÁS ÉTREND RÉSZE
  • NEM TARTALMAZ MESTERSÉGES AROMÁT, TARTÓSÍTÓSZERT, SZÍNEZÉKET
  • GLUTÉNMENTES, GMO MENTES, VEGAN, PALEO
  • HOZZÁADOTT CUKOR NÉLKÜL*

Tökéletes alternatíva, azok számára, akik fehérjebeviteli szükségletüket növényi fehérjeforrással szeretnék fedezni. Ideális vegánok, vegetáriánusok, tejfehérje allergiások, gluténérzékenyek, laktózintoleránsok számára.

Natur Tanya® Vegán fehérjepor az izomtömeg és az egészséges csontozat fenntartásához

Mennyi a javasolt napi fehérjebevitel?

Az európai és a hazai ajánlás 0,8 g/ttkg/nap fehérjebevitelt ír elő, a WHO ajánlása 10-15 energiaszázalékban fogalmazta meg az ajánlott fehérjebevitelt. Emellett számos olyan példa van, amely étkezésenként javasol egy bizonyos elfogyasztott fehérjemennyiséget. Természetesen a jelenlegi nemzetközi szakirodalom alátámasztja, hogy a 0,8 g/ttkg fehérje megfelelő a hiányállapotok megelőzésére, több tanulmány is bizonyítékot szolgáltat arra, hogy felnőttek számára egészségügyi szempontból kedvezőbb lehet az ajánlott napi fehérjemennyiséget meghaladó beviteli mennyiség.  (forrás: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC7360447/)

Natur Tanya® tipp: Készítsünk vegán fehérjéből arcmaszkot is!

A bőrtáplálás mellett a vegán fehérje alapját adó kendermag elképesztően jó munkát végez a bőrápolásban, és nagyon hatékony a hámlasztásban, anélkül, hogy túlzottan dörzsölne. Rengeteg hámlasztó (bőrradír) készül finomra őrölt diófélékből és héjjakból, de a kendermaszk mindegyiktől jobban és igencsak meggyőzően végzi feladatát.

Hozzávalók:

  • ¼ csésze vegán fehérje (kendermag őrlemény)
  • ¼ csésze tiszta juharszirup (természetes nedvesítőszer, nemcsak megtartja a nedvességet a bőrben, de számtalan különböző gyulladáscsökkentő fitonutrienssel is büszkélkedhet, továbbá több mint 50 különböző antioxidánssal, melyek mindegyike jó „bőrtáplálék”)
  • 1 teáskanál szerecsendió (nagyszerű hámlasztó és elképesztően jól tudja eltávolítani a mitesszereket)

Elkészítés: Elegyítsd el az összes hozzávalót.

Használat: Vidd fel a maszkot tiszta, enyhén nedves arcra. Hagyd fenn 10 percig. Ha hámlasztani is szeretnél vele, az ujjbegyeiddel masszírozd bele körkörös mozdulatokkal az arcodba. Üvegben és hűtőben tárold maximum 2 hétig.

Natur Tanya® tipp: Banánkenyér vegán fehérjéből

A kendermag őrlemény protein tartalma nagyszerűen csökkenti a szénhidrátokat kenyerekben, süteményekben, ha a receptben ajánlott lisztadag felét vele váltod ki.

Hozzávalók:

  • 1,5 bögre liszt (fele búzaliszt, fele vegán fehérje)
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 1 teáskanál szódabikarbóna
  • ½ bögre joghurt (növényi alapú is nagyszerű)
  • 2 meghámozott banán
  • 1 tojás (vagy ha vegán vagy, chia mag! 1 tojás = 1 evőkanál őrölt chia mag + 3 evőkanál víz, keverd össze, hagyd 15-20 percet állni, és ha bekocsonyásodott, már használhatod is tojás helyett a recept szerint.)
  • 8 evőkanál kókuszolaj
  • 3 evőkanál kókuszcukor
  • egy csipet kardamom
  • 1,2 bögre kókuszreszelék

Elkészítés: 

Melegítsd elő a sütőt 180 fokra. Keverd össze: a banánt, a joghurtot, a tojást, a kókuszolajat, a kókuszcukrot, és a kardamomot. Én kézi mixert használtam. Egy nagy tálban keverd össze a száraz alapanyagokat: a lisztet, a sütőport és a szódabikarbónát. Add hozzá a folyékony alapanyagokat és jól dolgozd össze egy fakanállal. Add hozzá a kókuszreszeléket. Olajozd ki a sütőformát kókuszolajjal. Tedd a tésztát a formába (Olyat használj, amilyet a püspökkenyérhez szoktak, én egy téglalap alakú, kb. 30 cm hosszút használtam). Süsd kb. 60 percig.

Tálald chia-dzsemmel a süteményt! Ehhez egy bögre fagyasztott málna és áfonya szükséges. Tedd a gyümölcsöket egy lábasba, adj hozzájuk 1/3 bögre vizet és főzd néhány percig. Adj hozzá 2 kanál chiamagot és némi kókuszcukrot (attól függően mennyire édesen szereted) és főzd még 2-3 percig. Mivel a chia felszívja a folyadékot zselés állaga lesz. Tálald a banánkenyér mellé.

Natur Tanya® tipp: Csokis fehérje gofri eperkompóttal

Hozzávalók a gofrihoz:

  • 1 és 1/3 csésze tönkölyliszt
  • 1/3 csésze vegán fehérje
  • 1/3 csésze kakaó
  • ¼ csésze kukoricakeményítő
  • 1 evőkanál sütőpor
  • ¼ teáskanál parajdi só
  • 2 evőkanál kókuszcukor
  • 2 felvert tojás
  • 1 ½ csésze meleg tej
  • 1/3 csésze kókuszolaj
  • 1 teáskanál vanília
  • kókuszolaj a kivajazáshoz
  • feltét tejszínhab (opcionális)

Hozzávalók az eperkompóthoz:

  • 2 csésze friss vagy fagyasztott eper
  • ½ csésze cukor
  • 1 teáskanál narancshéj
  • ¼ csésze narancslé
  • ½ csésze juharszirup

Elkészítés:

Egy közepes méretű serpenyőbe borítsd össze az epret, a cukrot, a narancshéjat, a narancslevet és a juharszirupot és forrald fel. Csökkentsd a hőmérsékletet közepesen alacsonyra és főzd addig, míg erős állaga lesz. Tedd félre.

Egy nagy tálban keverd össze a tönkölylisztet, a kenderlisztet, a kakaót, a kukoricakeményítőt, a sütőport, a sót és a cukrot. Tedd félre. Egy közepes méretű tálba verd fel a tojásokat és verd fel, adj hozzá a tejet, a kókuszolajat és a vaníliát, és keverd jól össze őket. Add hozzá a folyékony alapanyagokat a szárazhoz és habard, míg jól elelegyül.

Melegítsd elő a gofrisütőt közepes hőmérsékletre. Olajozd ki olvasztott kókuszolajjal, egy kenőecset segítségével. Önts bele annyi tésztát, hogy minden gofriformát teljesen befedjen. Süsd kb. 3 percig, míg ropogós nem lesz.

Meleg eperkompóttal tálald, díszítheted tejszínhabbal is.

Nettó tömeg: 250 g

Összetevők: 100% kendermag őrlemény. *Természetes módon előforduló cukrot tartalmaz.

Minőségi tanúsítvánnyal a termék THC (tetrahidrokannabinol) tartalma < 0,02 m/m% (0,02 g/100 g). 

Felhasználási javaslat: napi 2-3 evőkanál vegán fehérjét oldjunk fel kedvenc italunkban. Nagyon finom diós íze van, fogyasztható turmixolva, erősíthető vele a házi kenyér textúrája, készíthető belőle sütemény, gofri (kedvenc receptjében a liszt felét váltsa ki vele), és még arcpakolás is!

Átlagos tápérték

100 g termékben

Energia:

1318 kJ/318 kcal

Zsír:

-          amelyből telített zsírsavak:

9,13 g

2,4 g

Szénhidrát:

-          amelyből cukrok:

-          amelyből keményítő

3,8 g

2,7 g

1,1 g

Rost:

46,1 g

Fehérje:

32,19 g

Só:

< 0,03 g

Figyelmeztetés: Hatóanyagokkal szembeni túlérzékenység esetén szedése nem ajánlott. Nem helyettesíti a kiegyensúlyozott, vegyes étrendet és az egészséges életmódot. A termék kisgyermek elől elzárva tartandó. Nyomokban DIÓFÉLÉKET, MUSTÁRMAGOT, SZEZÁMMAGOT, KUKORICÁT tartalmazhat.

  • A termék 12 éves kortól alkalmazható
  • A termék alkalmazható vérhígító használata esetén
  • A termék alkalmazható cukorbetegség esetén
  • A termék fogyasztható terhesség és szoptatás időszakában

Tárolás: fénytől és hőtől védett, száraz, hűvös helyen tárolandó! Felbontás után, frissessége megőrzése érdekében hűtőben tartandó!

Származási hely: Magyarország

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!