Leírás és Paraméterek
Az arab országokban már évszázadok óta az alapélelmiszerek közé tartozó hüvelyes növény végre hazánkban is kezd ismertté válni. Már az 1300-as években elérhető volt, viszont először csak takarmányként használták és csak később jelent meg a gasztronómiában. A külleme miatt, a népnyelvben bagolyborsóként elhíresült barnás szemek, ízben kicsit dióra hasonlítanak, édeskések és nagyon sokoldalúan felhasználhatók. Ehetjük önmagában, salátákba keverve, levesben vagy köretként.
A csicseriborsó főzése nagyon egyszerű, bár az áztatás miatt kicsit időigényes. Tápanyag- és fehérjedús, sok mediterrán és indiai étel remek kiegészítője lehet.
Átlagos tápérték 100 g termékben:
Energia (kJ/kcal) : 1721 / 411
Zsír : 6 (g)
amelyből telített zsírsavak : 0(g)
Szénhidrát : 60 (g)
amelyből cukrok: 11 (g)
Élelmi rost : 17 (g)
Fehérje : 19 (g)
Só: 0,01 (g)
Száraz és hűvős helyen tárolandó.