Leírás és Paraméterek
A sokoldalú, több néven is ismert gabonaféle belföldről származik, melynek termesztése leginkább Nyugat-Magyarországra jellemző. Az apró szemű Gersli felhasználása hazánkban már a honfoglalás korig visszamenőleg fellelhető a konyhákban. Fogyasztására igen sok formában van lehetőség, mivel használják sörgyártás alapanyagként, köretként, édesítőszerként, sőt, még kávépótlékként is a hagyományos elkészítések mellett.
*A tápérték táblázatban feltüntetett adatok tájékoztató jellegűek, ingadozásuk előfordulhat.
Amennyiben növelni szeretnénk szellemi és fizikai teljesítményünket, arra rendkívül alkalmas az árpagyöngy, vagy ahogy a köznyelvben ismertebb, a gersli fogyasztása, ugyanis magas rosttartalma mellett található benne kalcium, kálium, magnézium és B vitamin is. Ami pedig még az árpagyöngy fogyasztása mellett ál, az az, hogy nem csak szellemileg, hanem testileg is jótékony hatással van szervezetünkre, mivel E vitamin tartalma miatt megújítja bőrünket. Könnyebb emészthetősége érdekében ajánlott felhasználás előtt megpirítani, amivel növeljük az íz hatást és a tápértéket is egyaránt.
Átlagos tápérték 100 g termékben*
Energia (kJ/kcal) :
Zsír :
amelyből telített zsírsavak :
Szénhidrát :
amelyből cukrok:
Élelmi rost :
Fehérje :
Só:
1202 / 287
1,2 (g)
0,3(g)
50 (g)
0,8 (g)
15 (g)
9,9 (g)
0,09 (g)