Leírás és Paraméterek
50 különböző fajtáját ismerhetjük, ezek közül a két legismertebb, a hagyományos lencse és a vöröslencse található meg termékkínálatunkban. A hüvelyesek közül az egyik legtáplálóbb és legkönnyebben emészthető növény, aminek köszönhető, hogy fogyasztása kedvezőbb a babhoz és borsóhoz képest. A szója után a lencsének van a legmagasabb fehérjetartalma.
*A tápérték táblázatban feltüntetett adatok tájékoztató jellegűek, ingadozásuk előfordulhat.A lencse leginkább az újév beköszöntével kerül a gasztronómia középpontjába a régi hagyományok miatt, miszerint a fogyasztása esetén anyagilag szerencsések leszünk az adott évben. Pedig az év többi részén is nagyon hasznos táplálékként szolgálhat, mivel a legtáplálóbb hüvelyesek közé tartozik a magas fehérjetartalma miatt és összetevői fokozzák az immunrendszer működését, ezáltal segíti a betegségek megelőzését. Várandósok számár is kifejezetten ajánlott, mert egy adag lencse fedezi a napi folsavigényük 90%-át.
Átlagos tápérték 100 g termékben*
Energia (kJ/kcal) : 1384 / 331
Zsír : 1 (g)
amelyből telített zsírsavak : 0,5(g)
Szénhidrát : 45 (g)
amelyből cukrok: 2 (g)
Élelmi rost : 15 (g)
Fehérje : 26 (g)
Só: 0,01 (g)